Schrijfcursus 'Het verhaal van je leven'

Wil jij schrijven over je leven - over je jeugd, verlies van een dierbare, een relatie, hoe je opnieuw begon, wat je leerde van je burn-out of over een andere ingrijpende of bijzondere gebeurtenis, bijvoorbeeld - en kun je daar wel feedback, aanmoediging en praktische schrijftips bij gebruiken? In deze schrijfcursus ga je jouw persoonlijke verhaal vormgeven.
In een kleine groep (maximaal 5 deelnemers) gaan we vijf avonden aan de slag met schrijftechnieken en krijg je feedback, creatieve schrijfoefeningen en gerichte tips voor jouw schrijfproces. Waar loop je onderweg tegenaan, en wat heb je nodig om verder te kunnen?
Of je nu puur voor jezelf schrijft, je memoires aan je familie wilt nalaten of jouw verhaal als boek of in blogvorm wilt publiceren, het is belangrijk om jouw 'rode draad' te kennen en te volgen. En ook al schrijf je geen roman en hoef je geen personages of een spannend plot te verzinnen, een beetje kennis van schrijftechnieken helpt wel om je verhaal levendig te maken.
Tijdens deze avonden (bij de houtkachel!) deel je, als je wilt, ook stukken tekst met je medeschrijvers. Best spannend, maar heel waardevol, is de ervaring. We helpen elkaar vooruit. Jouw verhaal wil verteld worden, en ik moedig je daar graag bij aan!
Al meer dan 15 jaar werk ik in de tijdschriftenwereld, waar ik als eindredacteur talloze verhalen heb geredigeerd. En op de Schrijversacademie leerde ik, naast schrijftechnieken, ook hoe je je medeschrijvers goede feedback geeft. De moed van mensen om hun verhaal te vertellen, eerlijk, zoals het is, vind ik steeds weer inspirerend.
Omdat deze cursus een pilot is, zijn de kosten slechts € 99,- voor 5 lessen, inclusief koffie/thee/lesmateriaal.
Neem voor opgave of meer informatie contact met me op.