Inspiratie-sessie Pen & Paard

Pen & Paard is een combinatie van schrijven en coaching met behulp van paarden en de natuur.

Wat leeft er in je? Wat in jou vraagt om aandacht? Wat is voor jou essentieel? Al schrijvend, en in contact met de natuur en de paarden, kom je tot jezelf. 

 

Waarom schrijven?

* Schrijven is een fijne manier om een rustpunt voor jezelf te creëren. Door je gedachten op papier te zetten, kun je ze ordenen en dat geeft rust in je hoofd. Al schrijvend zul je je steeds bewuster worden van wat er in je leeft. 

* Bovendien is taal een scheppende kracht. Je kunt je woorden gericht gebruiken om je leven vorm te geven in de richting die jij wenst.

* Door simpele, creatieve schrijfopdrachten zullen je eigen woorden je verrassen! Ook als je denkt ‘maar ik ben helemaal geen schrijver’, kun je dit, dat beloof ik.


Waarom paarden?

* Paarden kunnen ons veel leren over ZIJN. Gewoon zijn, met wat er is en zoals we zijn. Als tegenhanger van veel denken en veel doen, wat we vaak gewend zijn.  

* Paarden nodigen ons uit onszelf te laten zien zoals we ons van binnen werkelijk voelen. ‘Doen alsof’ werkt niet zo bij deze dieren, en dat hoeft hier ook niet. Uiteindelijk geeft jezelf durven zijn zoals je bent de grootste kracht. En waar wij onszelf vaak streng be- of veroordelen, geven paarden oordeelloze feedback. Ze tonen ons intuïtief wat nodig is om in balans te komen.

* Tijdens de sessie zijn we buiten, in de natuur, waar we de elementen aan den lijve voelen. Contact met de natuur is helend. We zijn dat vanzelfsprekende contact door onze moderne manier van leven grotendeels kwijtgeraakt, maar gelukkig kunnen we er altijd naar terugkeren.

* Paarden brengen ons ook naar binnen, in contact met onszelf en met de 'bron'. In aanwezigheid van deze grootse dieren is het makkelijker om de energie van het hart te voelen. Ze laten ons stilte ervaren, maar ook dynamiek, energie en beweging. Wat wil je écht? Waar heb je behoefte aan? Waar wil je heen? 

* Van nature leven paarden in kuddes, het zijn wezens van verbinding, van 'wij'. Ze kunnen ons veel laten zien en voelen over hoe wij verbindingen (kunnen) aangaan.

* Overigens: ook als je paarden best wel spannend vindt, ben je van harte welkom. Je hoeft niet tussen de paarden te staan om inzichten op te doen, en het kan juist heel interessant zijn om je grenzen hierin te ontdekken en onderzoeken.


Wat gaan we doen?

Eerst 'losschrijven' om te landen, en dan naar de paarden.

Het contact met de kudde kan bestaan uit observeren op afstand, bij ze zijn, over hun terrein wandelen en de natuur waarnemen. We bevinden ons sowieso in het 'veld' van de paardenkudde en maken er op dat moment deel van uit. Alles wat zich voordoet, kan van betekenis zijn. Wat zegt het jou? Wat laten de paarden jou zien en voelen over jezelf? We besteden bewust aandacht aan contact maken vanuit het hart.

Is er al schrijvend een thema naar boven gekomen, dan kunnen we dat door middel van een oefening in de paardenbak nader onderzoeken - dit kan zonder of met de paarden erbij. Overigens wordt er niet op de paarden gereden en laat ik ze zo veel mogelijk in vrijheid hun gang gaan (natuurlijk met inachtneming van jouw grenzen). 

Afsluitend ga je weer schrijven. Welke woorden wil je meenemen naar huis?


Voor wie?

Deze sessie kun je voor jezelf alleen boeken, of in/met een groepje. Er is plek voor maximaal vier personen, zodat er voor iedereen persoonlijke aandacht is. In principe staat de sessie op zichzelf, maar in overleg kunnen er een of meer vervolgsessies worden geboekt.

Hou je van de natuur en van dieren, wil je graag meer vanuit je hart en intuïtie leven, ben je sensitief, heb je behoefte aan tijd en ruimte voor jezelf? Dan zul je je hier vast en zeker op je plek voelen.


Kosten & tijd

Voor 1 persoon zijn de kosten € 50,-; de sessie duurt circa anderhalf uur

Bij 2 personen: € 45,- per persoon, duur circa 2 uur

Bij 3 personen: € 40,- per persoon, duur circa 2,5 uur 

Bij 4 personen: € 35,- per persoon, duur circa 2,5 uur 

Dit is inclusief koffie/thee, lekkers en schrijfmateriaal.


Heb je een vraag over Pen & Paard, neem dan contact op.

 

Reactie van I.: 'Geweldig mooie ochtend gehad, dankzij een sessie Pen & Paard! Ontzettend mooie natuur om ons heen, warme en gastvrije ontvangst door Ingrid. Dankzij deze methode, de kudde met lieve paarden en pony's heb ik mijn hoofd leeg kunnen maken en ontdekt wat de boodschap voor nu in het leven is. De tijd ging te snel... Dankbaar voor de zinvolle momenten! Dankjewel, Ingrid.'

 

Reactie van S.: 'Wat een bijzondere ervaring was de workshop Pen & Paard! En wat een prachtige locatie ook! Door middel van de paarden, de schrijfopdrachten en uiteraard paardencoach Ingrid, kwam ik al snel tot inzichten. Ingrid, dankjewel hiervoor!'

 

Reactie van A.: 'Zo af en toe neem ik weer eens contact met Ingrid op voor een sessie met haar en de kudde. Wat ik heel fijn vind is om niet vooraf heel erg te bedenken "waar ik het over wil hebben". De ervaring leert dat er "zijn" voldoende is en dat er dan vanzelf ontstaat wat nodig is voor mij op dat moment in mijn leven. Het is heel mooi om te zien en te ervaren wat de paarden je willen meegeven en hoe goed Ingrid daar een vertaalslag in weet te maken naar mij. Intuïtief ontstaat inzicht. Vaak vallen de kwartjes dan vanzelf op hun plek. 

De schrijfmomenten tussendoor helpen je om, in de nabijheid van de paarden, even tot jezelf te komen en de ontstane inzichten voor jezelf op te schrijven. Dan staat het daar zwart op wit. Prent het maar in. 

Maar vergeet ook niet de vele vogels in de omgeving die hun bijdrage leveren aan de inzichten, zo mooi om te zien dat er van alles om je heen mee gaat doen in de energie die er ontstaat tijdens zo'n sessie. En vooral vertrouwen dat het goed komt, dat je er mag zijn zoals je bent. Alle kanalen staan even open. Schudden je wakker, laten je helder waarnemen op een kalme manier. Heel erg fijn.'