Over Ingrid

Ingrid Melenberg
Ingrid Melenberg

'Iets met taal en schrijven, of iets met dieren, natuur en buiten werken'. Dat was zo ongeveer de uitkomst van de beroepskeuzetest die ik deed toen ik na twee blauwe maandagen op de universiteit (in de studies psychologie en Romaanse talen & culturen) even niet meer wist wat ik nu echt wilde. Schrijven en natuur: het zijn inderdaad twee rode draden in mijn leven.

 

Het werd, qua studie, de school voor de journalistiek. Van daaruit rolde ik de tijdschriftenwereld in. Op de eindredactie van weekblad Viva leerde ik de geheimen van pakkende koppen, intro's en streamers maken.

Ook bij gezondheidsmagazine Santé werkte ik drie jaar 'vast' op de eindredactie, om tussendoor en daarna te freelancen. Dat doe ik nu met Yoga Magazine en Happinez als mijn belangrijkste opdrachtgevers. Voor Yoga Magazine zet ik puntjes op i's als eindredacteur, en voor Happinez schrijf ik geregeld een artikel en tekstjes voor de Happinez Kalender. Heel fijn als de bladen waaraan je bijdraagt passen bij wie je van binnen bent. 

 

Schrijven heb ik van kinds af aan gedaan: dagboeken, verhaaltjes. Ik schrijf graag mijn binnenwereld naar buiten - dat gaat me ook makkelijker af dan een praatje in de supermarkt. In 2020/2021 heb ik met veel plezier de Schrijversacademie gevolgd. Het boek dat ik zo graag wilde schrijven, ligt nu op de plank, omdat ik de roep voel om meer met intuïtie en gevoel te doen dan met 'hoofdwerk'. Al maak ik in het coachen met paarden ook wel gebruik van schrijfopdrachten. Ons hoofd wil toch graag begrijpen wat ons lichaam ervaart, en woorden geven aan je ervaringen helpt om ze te verankeren. Bovendien zijn gedachten scheppende krachten, en het kan helpend zijn om helder te krijgen hoe die vóór of tegen ons kunnen werken.  

 

Het freelancen geeft me de mogelijkheid om ook tijd en aandacht te besteden aan die andere rode draad in mijn leven: die van de natuur, dieren en spiritualiteit. Ik woon met vriend, zoon, twee honden en een kat, twee dwergbokjes en (op het moment) vier paarden op een mooie groene plek in de kop van Overijssel. Natuur om me heen is voor mij als (hoog)sensitieveling een eerste levensbehoefte. Mijn paarden en honden brengen me elke dag naar buiten. Een paar jaar geleden werd ik gegrepen door het coachen met paarden: prachtig wat paarden vanuit hun pure paard-zijn kunnen aanraken in mensen. Ik volgde een opleiding sjamanistisch coachen met paarden, en later een bijscholing cognitief coachen met paarden. Sowieso leer ik graag: natuurgeneeswijzen voor dieren, aromatherapie, NLP, systemisch werken, sjamanisme: ik heb er trainingen in gevolgd. Op het moment volg ik een tweejarige opleiding tot Holistisch Transformatie Therapeut - energetisch de diepte in gaan, tot de kern komen, ik hou ervan. 

 

Interessegebieden: persoonlijke ontwikkeling, natuur, dieren, spiritualiteit, de echte verhalen van mensen 

 

 

Oberon en Ruby
Oberon en Ruby