Over Ingrid

Ingrid Melenberg
Ingrid Melenberg

'Iets met taal en schrijven, of iets met dieren, natuur en buiten werken'. Dat was zo ongeveer de uitkomst van de beroepskeuzetest die ik deed toen ik na twee blauwe maandagen op de universiteit (in de studies psychologie en Romaanse talen & culturen) even niet meer wist wat ik nu echt wilde. Schrijven en natuur: het zijn inderdaad twee rode draden in mijn leven.

 

Het werd, qua studie, de school voor de journalistiek. Van daaruit rolde ik de tijdschriftenwereld in. Op de eindredactie van weekblad Viva leerde ik de geheimen van pakkende koppen, intro's en streamers maken.

Ook bij gezondheidsmagazine Santé werkte ik drie jaar 'vast' op de eindredactie, om tussendoor en daarna te freelancen. Dat doe ik nu met Yoga Magazine en Happinez als mijn belangrijkste opdrachtgevers. Voor Yoga Magazine zet ik puntjes op i's als eindredacteur, en voor Happinez en Happikids schrijf ik geregeld een artikel en tekstjes voor de Happinez Kalender. Heel fijn als de bladen waaraan je bijdraagt passen bij wie je van binnen bent. 

 

Schrijven heb ik van kinds af aan gedaan: dagboeken, verhaaltjes. Ik ben op m'n gelukkigst als ik schrijf. Blijkbaar vind ik het ook leuk om mijn persoonlijke belevenissen en hersenspinsels publiekelijk te delen. Zo schreef ik voor de Meppeler Courant jaren geleden een periode lang een column op de jongerenpagina. En hield ik voor de website van Viva een 'digidagboek' bij, in een tijd waarin bloggen nog niet zo standaard was. Nog steeds schrijf ik graag mijn binnenwereld naar buiten - dat gaat me ook makkelijker af dan een praatje in de supermarkt.

 

Al een paar jaar heb ik de wens een boek te schrijven. Grote uitdaging voor iemand die makkelijker aan dingen begint dan ze afmaakt, maar waar een wens is, is een weg. Het boek krijgt steeds meer vorm. In 2020/2021 heb ik met veel plezier de Schrijversacademie gevolgd.  

 

Het freelancen geeft me de mogelijkheid om ook tijd en aandacht te besteden aan die andere rode draad in mijn leven: die van de natuur en de dieren. Ik woon met vriend, zoon, twee honden, semi-buitenkat, twee dwergbokjes en (op het moment) vier paarden op een mooie groene plek in de kop van Overijssel. Natuur om me heen is voor mij als (hoog)sensitieveling een eerste levensbehoefte. Mijn paarden en honden brengen me elke dag naar buiten. Een paar jaar geleden werd ik gegrepen door het coachen met paarden: prachtig wat paarden vanuit hun pure paard-zijn kunnen aanraken in mensen. 

 

Interessegebieden: persoonlijke ontwikkeling, natuur, dieren, spiritualiteit, de echte verhalen van mensen 

 

 

Oberon en Ruby
Oberon en Ruby