Coaching met paarden: Bronsessie

Als je minder vanuit je hoofd en meer vanuit je hart wilt leven

Als je wilt voelen wat voor jou werkelijk van belang is, én ernaar wilt handelen

WELKOM BIJ DE BRONSESSIE

Wat leeft er in je? Wat in jou vraagt om aandacht? Wat is voor jou nu essentieel? 

Samen ontrafelen we jouw verlangen, en wat je ervan weerhoudt dat te leven. Vaak gaat het om overtuigingen, lang geleden ontstaan, die je verhinderen je verder te ontwikkelen. Als we die kunnen ontdekken, kunnen we ze ook transformeren naar helpende gedachten, zodat je vooruit kunt.

En soms wil er simpelweg iets aangekeken, gevoeld of geheeld worden.   

Dit doen we in de nabijheid van de paarden, die meesters zijn in het verhelderen van thema's. De kracht van coaching met paarden is de directe, lijfelijke ervaring, waarbij je zintuigen 'aan' gaan.  

Naast coaching met behulp van de paarden kunnen ook schrijven, systemisch werk of helingtechnieken een rol spelen. Net wat nodig en passend is voor jou en voor het moment. 

 

Waarom paarden?

* Paarden kunnen ons veel leren over ZIJN. Gewoon zijn, met wat er is en zoals we zijn. Als tegenhanger van veel denken en veel doen, wat we vaak gewend zijn.  

* Paarden nodigen ons uit onszelf te laten zien zoals we ons van binnen werkelijk voelen. ‘Doen alsof’ werkt niet zo bij deze dieren, en dat hoeft hier ook niet. Uiteindelijk geeft jezelf durven zijn zoals je bent de grootste kracht. En waar wij onszelf vaak streng be- of veroordelen, geven paarden oordeelloze feedback.

* Paarden nemen ons energieveld waar en tonen ons intuïtief wat nodig is om in balans te komen.

* Ze helpen ons naar binnen te keren, in contact met onszelf en met 'de bron' te komen.

* Ze kunnen ons stilte laten ervaren, maar ook dynamiek, energie en beweging. Wat wil je écht? Waar heb je behoefte aan? Waar wil je heen? En doe je dat ook op een handige manier, of zou het ook anders kunnen? Hoe is het als je daarmee oefent? 

* Als kuddedieren zijn paarden wezens van verbinding. Ze kunnen ons veel laten zien en voelen over hoe wij verbindingen (kunnen) aangaan.

 

Tijdens de sessie zijn we grotendeels buiten, in de natuur, waar we de elementen aan den lijve voelen. 

Het contact met de kudde kan bestaan uit observeren op afstand, bij ze zijn in de paardenbak en/of een oefening doen met een paard aan een halstertouw of los. Ook als je paarden best wel spannend vindt, ben je van harte welkom. Je hoeft niet tussen de paarden te staan om inzichten op te doen, en het kan juist heel interessant zijn om je grenzen hierin te ontdekken en onderzoeken. We bevinden ons sowieso in het 'veld' van de paardenkudde en maken er op dat moment deel van uit. Alles wat zich voordoet, kan van betekenis zijn. Wat zegt het jou? Wat laten de paarden jou zien en voelen over jezelf? 

 

Is er een thema naar boven gekomen, dan kunnen we dat door middel van een oefening in de paardenbak nader onderzoeken - dit kan zonder of met de paarden erbij. De ervaring leert dat ze er zijn als ze nodig zijn. Overigens wordt er niet op de paarden gereden en laat ik ze zo veel mogelijk in vrijheid hun gang gaan; natuurlijk met inachtneming van jouw grenzen. 

 

Voor wie?

Heb je behoefte aan tijd, rust en ruimte voor jezelf? Hou je van de natuur en van dieren? Wil je graag meer vanuit je hart en intuïtie leven? Minder stress ervaren in je dagelijks leven? Ben je sensitief? Dan zul je je hier vast en zeker op je plek voelen. Ook voor rouwverwerking is dit een fijne omgeving.


Kosten & tijd

Een Bronsessie kost € 77,-; de sessie duurt circa anderhalf uur.

 

Wil je meer weten over deze sessie en of coaching met paarden iets voor jou is, neem dan gerust contact op. Buiten heb ik vaak mijn telefoon niet bij me, maar je kunt appen (06 5054 1716) om een belafspraak te maken. 

 

 

Reactie van I.: 'Geweldig mooie ochtend gehad. Ontzettend mooie natuur om ons heen, warme en gastvrije ontvangst door Ingrid. Dankzij deze methode, de kudde met lieve paarden en pony's heb ik mijn hoofd leeg kunnen maken en ontdekt wat de boodschap voor nu in het leven is. De tijd ging te snel... Dankbaar voor de zinvolle momenten! Dankjewel, Ingrid.'

 

Reactie van A.: 'Zo af en toe neem ik weer eens contact met Ingrid op voor een sessie met haar en de kudde. Wat ik heel fijn vind is om niet vooraf heel erg te bedenken "waar ik het over wil hebben". De ervaring leert dat er "zijn" voldoende is en dat er dan vanzelf ontstaat wat nodig is voor mij op dat moment in mijn leven. Het is heel mooi om te zien en te ervaren wat de paarden je willen meegeven en hoe goed Ingrid daar een vertaalslag in weet te maken naar mij. Intuïtief ontstaat inzicht. Vaak vallen de kwartjes dan vanzelf op hun plek. Alle kanalen staan even open. Schudden je wakker, laten je helder waarnemen op een kalme manier. Heel erg fijn.'